lördag 4 februari 2012

Redoad kofta plus vuxentrosor!Jag fick för ett par år sen ett gäng väskor och påsar med kläder av en kollega. Däribland en kofta i strlk XS (tror jag), vuxenkofta då. Jag såg direkt att den skulle bli fin på ett barn men den har legat till sig i ett par år sen dess.. ;o))
Nu är den fixad. Jag klippte upp den på frihand efter att ha måttat lite på min snart treåring. Jag la till en del på ärmarna eftersom den är rätt lång i livet så kan hon ha den lääänge. Tryckte dit en extra tryckknapp så den går att stänga till lite högre upp, sparade alla ursprungliga knappar och nederkanten. Sy ihop på lånad overlock, KLAR!!! Äntligen! Dottern är superglad, som synes.. ;o)

Det går en våg genom sytokarnas sidor på facebook nu. Just nu är det trosor som gäller! Jag har hängt på efter att ha velat prova länge men bedömt det som för svårt att göra bra trosor till mig själv. Fast det var så enkelt!! Busenkelt faktiskt! Klipp upp ett par gamla som passar och använd som mönster, sy ihop och sätt dit spetsresår eller kantband. Klart!!!

Tyg från Mischas(tror jag), köpte det på Tygsamlarna på FB. Spetsresår fyndat på tradera.
Detta paret är andra ut. Mönstret är ändrat lite och det är en annan spets på. Från Stoff och Stil. Älskar fordonstyget!!!

5 kommentarer:

 1. har länge tänkt prova det där med trosor (att sy egna alltså :-)) men bestämt mej för att det nog är lite för svårt! Kanske ska ge mej på det nu då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men gör det! Det är LÄTT!! =o))

   Radera
 2. Koftan blev finfin omgjord o även trosorna. Ska nog oxå ge mig på det där snart...=) det är lite extra roligt när man tar vara på ngt gammalt o ger det lite längre och nytt liv!

  SvaraRadera
 3. Jättefint blev det! Ja det är kul att återanvända kläder och få till nytt fint till barnen! =)

  SvaraRadera
 4. Tycker också att det verkar pilligt med att sy trosor, men det blir ju jättefint när man själv kan välja tyger och så... Måste ta och fundera på om jag ska ge mig på trikå i framtiden :)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!