fredag 17 februari 2012

Påslakanset till vagnstäcket
Nu haver jag sytt igen..
Denna gången är det ett påslakanset till lilla vagnstäcket, 70*80 cm med tillhörande kudde, 28*35 cm. Tyget har jag fått av min vän och kollegas mans(snart i alla fall) mormor. Hängde ni med?!
Hur som helst så är det det sötaste tyget man kan tänka sig med rosenknoppar på. Anna sa att hon tänkte på mig direkt när hon såg det i mormorns gömmor. Det var nog egentligen en duk men vi delade lite på det och jag fick en perfekt bit att sy detta av! Tack snälla söta rara Anna, T och mormor!!!
Baksidan är en del av ett nyligen söndersparkat lakan som min mamma hade när hon var liten. Mjukt och skönt är det så slitet som det är.. =o))

Jag har sytt på ett par brodyrer bara för att göra det ännu sötare. Den breda är fyndad för ett par år sen på tradera och den lilla på kudden är en överbliven kort snutt köpt från Bibbi för nåt år eller så sen.

Syns det att det är en tjej jag har i magen?! ;o) Ja, jag vet, det är inte det minsta genuskorrekt men ibland så bryr jag mig inte. Jag väljer mer blandade färger när kottarna är lite större än nyfödda, tex så har lilla dottern Blixten Mc Queen byxor idag, från killavdelningen på HM..

Jag borde ha strukit innan jag fotade men det är inte min starka sida så jag avstod..

6 kommentarer:

 1. Så gulligt! Jag gillar också sådant där jätte flickigt emellanåt.. Jag har ett kuvert här till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o)
   Jag har inte ritat ut mönstret än tyvärr, jag var på akuten hela dagen igår, lite oväntat sådär.. ;o)
   Men jag fixar det under dagen!! Om jag hittar din mailadress på din blogg så mailar jag dig om adress och så, annars får du maila mig på miiaoosyr@blogspot.com

   Radera
 2. Äsch, vad är korrekt egentligen, och handlar det inte om att allt är tillåtet, att man inte ska fastna i stereotypa roller? Tror det handlar mycket om attityd också också, klart att rosa måste vara tillåtet! Det är HM som gör fel att du måste gå på killavdelningen för att få tag i de där byxorna.
  Älskar din kommentar om strykningen, jag gör också allt jag kan för att slippa....

  SvaraRadera
 3. Oj! Hoppas allt ör ok, jag mailar dig under kvällen, stressa inte för min del...

  SvaraRadera
 4. Så fint! För övrigt, så nog blir mången kille blir glad åt blom och spets med :-). Men en nyfödd är nöjd bara det är mjukt och skönt :-).

  SvaraRadera
 5. Sött! jag har också sytt lite påslakanset till kommande bebisen, och precis som du så återanvänder jag gamla mjuka urtvättade lakan till baksidan, blir ju så mjukt mot bebbarnas små kroppar. Jättesött tyg du fått förresten!

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!