söndag 12 februari 2012

Min första amnings Spirea


Äntligen har jag klippt i förra vårens inköp. Ett supergulligt tyg med både prickar och blommor. Nästan för gulligt, men ibland tycker jag att om man går lite "over the top" och syr något riktigt gulligt i ett gulligt tyg så blir det hanterbart och ser genomtänkt ut. Detta tyget är jag tveksam till om det hade funkat till tex kavaj och kjol/byxor. Men som en söt smockad singoalla så går det även till en vuxen. Eller?!

I vilket fall, mönstret är mitt eget omritade efter ett köpemönster men med såpåss många ändringar och nya linjer att det inte liknar köpemönstret längre. Ärmen är kortad och den har samma amningsöppning som Boob´s tröjor har. Alla resårer är smockade utom den i halsringningen, för tyget håller emot lite när det är fållat trots att det är såpass tunt så där är det vanlig resår i kanal.
Jag måste säga att smocken i ärmsluten är ett lyft för hela modellen, samt den kortare ärmen! Måste komma ihåg det till nästa!!

Jag klurar på nån mer detalj på klänningen, men jag vet inte riktigt.. Jag funderade på synliga utanpåliggande fickor men valde bort det pga att tyget är så mönstrat. Den har istället dolda fickor i sidorna som jag som vanligt(!) satte för långt ner. Ett par cm bara men att jag ALDRIG lär mig!!!! Jag var supernoga och måttade men icke heller denna gång..

23 kommentarer:

  1. Du kommer ju bli den mest välklädda ammande morsan ever, skillnad från mina urtvättade hm toppar! Jätte fin!!

    SvaraRadera
  2. Wow, önskade att jag hade haft ett så snyggt plagg när jag ammande. Det syns verkligen att du är pedant. Jag är likadan och därför blev jag extra glad över kommentaren på min blogg. Tusen tack!

    SvaraRadera
  3. Jättesnygg! Smock är ju bara så snyggt =)

    SvaraRadera
  4. Den är super fin som allt annat du syr :)Kram.

    SvaraRadera
  5. Åh vilken fin! En sån skulle gärna få bo hos mig :)

    SvaraRadera
  6. Instämmer med föregående talare;)

    SvaraRadera
  7. Alltså; den är så fantastiskt fin! Helt underbar. Och gällande fickor gillar jag själv när de sitter lite lågt.

    SvaraRadera
  8. Den är jättefin! Tyget passade ju perfekt till modellen!

    SvaraRadera
  9. RIKTIGT snygg!! Tror inte jag sett snyggare amningstopp på år och dag. Tänk att kunna vara snygg OCH kunna amma utan att knöla med kläder som inte är anpassade för amningsändamål. Hejja dig!

    SvaraRadera
  10. Så jättefin!! Alltså jag skulle vilja ha en även om jag inte har bäbis ;-)

    SvaraRadera
  11. Men oj vilka fina ord!! Ni gör mig alldeles lycklig!!
    Men grejjen är att det är en så lätt modell!! Å den är ju i vävt tyg så den är dessutom lätt att sy!!! Både som amningsmodell och som vanlig klänning. =o))
    Tack! You´ve made my day!!

    SvaraRadera
  12. Hej,

    supersnygg! Jag har nyss upptäckt din blogg men uppskattar den stort, särskilt som det blandas barn och vuxenkläder! Har ganska nyligt upptäckt syendets förtjusning. Ingen blogg än men det kanske kan bli framöver...

    /Anna

    SvaraRadera
  13. Supersnygg! Både modell och tyg är favoriter hos mig. Vad roligt med snygga amningskläder som ingen annan har.

    SvaraRadera
  14. Vilken supersnygg amningstunika!

    SvaraRadera
  15. Snyggt! Möjligtvis kunde det funka med utanpåfickor i enfärgat tyg - rött kanske i det här fallet.

    SvaraRadera
  16. Jättesnygg! Jag skulle också gärna vilja ge mig på att sy en amningstopp till mig, men just nu måste jag skynda mig att sy klart bebiskläderna som ligger utklippta i hög innan bebisen kommer... Men sen så får det nog bli ett försök. Verkligen jättefin modell du har fått till. Gillar resåren.

    SvaraRadera
  17. Supersnygg! De flesta amningskläder man kan köpa är så tråkiga och dyra. Himla kul att kunna variera själv!

    SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!