fredag 15 oktober 2010

Tights och muddbyxorJapp, och en mössa som jag sålt men glömt att blogga om. Tyget är från Jofotex och jag är superbesviken. Det höll inte för tvätten första gången så mössan är såld för halva priset efter att beställaren godkänt den trots att tyget inte riktigt motsvarade förväntningarna. Egentligen vill jag inte sälja något som inte är perfekt men i detta fallet hade vi möjlighet att känna och klämma, prova och tycka att den är rätt bra ändå. Fodrad med cerise jersey från JNY Design.
Tightsen är också i tyg från Jofotex, velour denna gången. Lovely! Jag älskar velour! Stora dottern har fått dessa. St 122..?? härligt syrenlila å ställbara i midjan med vintageknapp ur svärmors svärmors gömmor. Dvs min mans farmor.. =o))
Byxorna är ett par av mina vanliga muddisar men denna gången med foder som är vändsytt i midjan. Skitsnyggt om jag får säga det själv. Visst kunde jag ha vändsytt fötterna också, men det känns som att det kvittar. Det syns ju aldrig ändå. Fodertyget är en blå återbrukad polotröja i 95 %bomull och 5 % elastan. Yttertyget är Ikeas fina flodisar och mudd från JNY Design. Jag är helt kär i dessa byxorna men jag blev ändå lite irriterad för jag sydde dom liite för långa. Jag hittade inte mitt riktiga mönster så jag improviserade lite. Å då blev dom lite längre än vanligt. St 92-98 och lillan behöver ha max 86-92. Dock är det ju sköna muddar på så dom funkar ändå.
Muddar uppvikta nertill på bilden. Dom är så mjuka och goa´att jag nästan vill ha dom själv!!

9 kommentarer:

 1. Tråkigt med tyger som inte håller måttet! Har du klagat hos Jofotex? Tycker jag har hört fler som klagat om tyger därifrån.
  Byxorna ser jätteläckra ut!! Även tightsen.

  SvaraRadera
 2. Och jag som tänkte säga - Skitsnygg mössa! Trist när tyget inte blir bra efter en tvätt.

  Bralllorna var också skitsnygga!

  SvaraRadera
 3. Det syns på bilden hur tyget blev. Det blev liksom lite "dammigt". Inte värre än så men det räcker ju..
  Nej jag har inte klagat men jag ska..

  Tack för kommentarerna om byxorna!! =o)

  SvaraRadera
 4. Snygg mössa! Synd att inte tyget håller måttet, det är ju bara så trist!:( Jag har klagat på Jofotex brun/orange natt tågs tyg men hade tyvärr inte mycket för det men jag tycker absolut att du ska klaga iaf! Tyg är så dyrt att köpa att det ska hålla att tvätta, eller hur?

  SvaraRadera
 5. Älskar byxorna med flodhästarna, jättefina!/Åsa

  SvaraRadera
 6. supersnygg mössa, synd inte tyget höll måttet!!
  Förstår vad du menar, man vill ju "stå" för vad man säljer och gärna lämna ett perfekt resultat.

  SvaraRadera
 7. Fina! Velourisarna ser mysiga ut!

  SvaraRadera
 8. Tråkigt när färgen inte håller efter en tvätt. Några bloggare tvättar tygera innan de syr(jag hör inte till dem)ifall det skulle vara så att det är något knas med tyget.
  Tack för att du gillar kinoko och kul att du har en Miaoo sida på fb. Om jag skall erkänna så är det min syster som hjälpt mig mycket med fb det är lite krångligt.
  Jag har gillat och hoppas på tävling snart.

  SvaraRadera
 9. Härliga byxor o stilig mössa! Trots kasst tyg... Jag har sytt muddbyxor till mig själv, haha! Blev så sugen...

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!