söndag 1 augusti 2010

Rolig sömnad, dagisoutfit..Nya mönster ritade och sydda. Ett par ändringar ska göras bla ska baksidan av tightsen förlängas (grensömmen alltså) och halsen på klänningen måste fixas på nåt sätt då den blev lite skum i skärningen. Annars är jag och framförallt dottern väldigt nöjda! Klänning har en vanlig skärning med rätt smala och långa ärmar som ska breddas lite till nästa gång då dom har resår nertill för att förlänga användningstiden. Den har efter dotterns önskan även fått ett par rader med smock i midjan. Tigthtsen är helt vanliga tights men jag fick lösa resåren upptill på ett för mig ovanligt sätt då jag klippte till lite för kort med tyg där. Jag overlockade fast en 15 mm bred resår runt kanten utan att klippa i resåren. Tanken var att dom skulle kunna användas så utan att vika ner resåren då jag trodde att dom skulle bli för låga annars. Men det visade sig att det fanns lite tyg kvar så det räckte till att vika ner och zickzacka fast resåren på insidan.

Rätt bra för att vara första försöket med ett helt nyritat mönster. Tyg från SoS, st 122 på klänning och 116 cl på tightsen.

10 kommentarer:

 1. Så snyggt set! Härliga färger och bra mönster!

  SvaraRadera
 2. Just love it, vad fina blev dem, är du säker att det ditt första gång, du ser inte ut som en nybörjare, allt du gör är otroligt proffsig!

  SvaraRadera
 3. Mja, kanske jag inte skulle påstå att jag är nybörjare på att sy, men ganska så ny på att rita egna mönster. Det började jag med i vintras men det verkar ju som att jag har rätt lätt för det i alla fall. =o)
  Kul som tusan är det i alla fall! Tack snälla för dom fina kommentarerna!!

  SvaraRadera
 4. Snyygt! Härligt att sy lite inför dagisstarten i höst!

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken snygg outfit på söta dagisbarnet :-). Grönt och svart är fint ihop.

  SvaraRadera
 6. Lycka till med nya bloggen !

  Vilken härlig dress, hon har fått din stora tös.
  Perfekt på dagis ...

  Tror att du har lite för brett emellan axlarna och halsringningen är inte så djup. Det är kanske därför som halsen blir lite konstig. Men dottern verkar ju nöjd, så då är det ju helt okej, eller hur ... Barn brukar ju annars vara så känsliga för sådant ...
  Man ska fråga barnen när det är något som man är tveksam över, de brukar ju säga sanningen ...

  SvaraRadera
 7. mm, jag har gjort den bredare än nödvändigt mellan axlarna då den ska hålla att växa i ordentligt. Men du har helt rätt i att den är för grund i halsskärningen, den blev som en båtringning men med "ståmudd". Jag har nypt ihop mudden i sidorna på halsen så den blev lite bättre men jag får klippa lite till i halsen på den nästa gång jag syr. Fast dottern är stormförtjust så jag ska inte klaga.. =o))

  SvaraRadera
 8. Ser jättefint ut! Härliga färger!!

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!