måndag 12 juli 2010

Det står still....


Min overlock står helt still och jag har tillfällig sy-lust-torka... Ja sy-torka alltså.. Jag har klippt av ett par synålar med knivarna på OL-en och jag väntar på mina nya som kanske hinner hit till imorgon.. Så klantigt att man spyr!! Jag vet ju mycket väl att man inte får nåla så med den maskinen men ändå så gjorde jag det och glömde bort nålarna tills det small till.. Jaha.. Så var det med den saken... Dyrt och onödigt..
Sen dröjjer det med mina namnlappar också.. Vet inte varför.. Men snart borde dom komma!!

Några nysydda mössor har jag att visa i alla fall. St 0-6 månader på tre av dom och ca 1 år på den största baggymössan. Samtliga i dubbel trikå från Mjuka tyger. Egna mönster.
Liiiiite för varmt för dom nu bara, men dom hamnar i den framtida butiken.. Jag siktar på att öppna bloggbutik i höst. Bara jag får igång min maskin igen..
Måste bara sy en massa mer också.. Kul kul!!

Inte för att jag kommer att ha speciellt mycket när butiken öppnar men det är skönt att ha nånstans att visa det som är till salu. =o)

Det är lite fullt i huvudet igen, ett mönster på en topp och en klänning och en till överdel till min man..... Å mer... Det nästan kliar i bollen när det finns mönster som måste ritas ut.. Ska snart ta tag i det, har bara lite semester att ta igen först.. //ha det gott i värmen önskar miiaoo som ska ut och plurra i badtunnan... =o))

6 kommentarer:

 1. Hei. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Artig å finne veien hit til den fine bloggen din! Du lager masse fint. Liker godt kjolene du har laget til deg selv :-)

  SvaraRadera
 2. Först vill jag tacka för den fina smock-beskrivningen. Det låter ju som du säger inte så svårt....men det återstår att se :D. Jättefina kläder i inlägget och kul med butiken. Lycka till med blivande kunder!

  SvaraRadera
 3. Så bra att du har mycket att göra och många idéer. Glöm inte att skriva ner dem så att du kan plocka där när du har lite idétorka. Även om man sällan har idétorka, så kan man bli lite mer strukturerad när man har det nerskrivet.

  Så fina mössor du har gjort. Har faktiskt aldrig sytt mössa någon gång, men det får jag nog ändra på.
  Lycka till med din kommande bloggbutik !

  / Mari

  SvaraRadera
 4. Hej hej!
  Fina mössor du gjort- och klänningen i tidigare inlägg var verkligen fin! Jag lagt till dig i min lista förresten.
  Hälsningar Emster

  SvaraRadera
 5. Eftersom tygerna är så stretchiga och mössan så pass pösig så funkar det faktikst. Om du kollar tex. villervalla så har även dom 0-1års storlekar på mössor.

  Sen att den kanske inte sitter optimalt på en precis nykläckt bebis, men oftast har man ju hjälmmössa första tiden ändå

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Som svar på din fråga så håller jersey definitivt formen bättre än interlock sedan hoppas jag att iaf jersey molen håller färgen bättre också men har inte tvättat tyget mer än en gång ännu. Håller med om att jersey är lite krångligare för att det krullar sig i kanterna men jag tycker fördelarna jämfört med interlock övervägr ändå så för mig blir det alltid jersey numera, om det finns så klart:)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!