lördag 12 juni 2010

Smockad Kornell







Japp nästa klänning att döpas heter nu Kornell!! Den ritades och syddes idag av ett gammalt påslakan. Första gången jag provar att smock-sy och det är bara att konstatera att det är bra om man inte gör det på liggande ränder, det är skitsvårt att få det rakt som ni ser på bilden.. =o))
Annars måste jag säga att det är LÄTT att sy smock för er som fortfarande inte har hängt på "smock-vågen" som drar över sybloggarna nu!!

Den här klänningen har trängts i mitt huvud nu ett tag, jag har kännt att jag har haft ett mönster som behövde komma ut och det räckte inte med klänningen förra helgen eftersom jag inte ritade det mönstret själv. Detta skulle ha fått en dragkedja i ryggen men jag kom på att jag kunde lösa det på annat sätt och då få en klänning som bara är att dra på sig utan krångel alls!! Sen går den att ha både uppvikt och nervikt fram vad man nu känner för. Axelband kan nog vara bra att sy dit.. Vet inte riktigt hur jag vill ha dom är bara. Kanske blir det bara invändiga hällor för att fästa runt bh´n så klänningen stannar kvar uppe. En annan fundering är infodringen bak. Jag sydde ju dit den före smocken. Borde jag har sytt dit en efter att jag fick se hur mkt kortare tyget blev eller skulle jag ha smockat in den också.. Tror att det är det sista som gäller.. Mari, WimsanMari, vad säger du? Tips från en ÄKTA sömmerska?? ;o))
Jag måste i vilket fall fästa ner infodringen så den inte glider upp som på bilden och för då smiter klänningen liksom neråt och man blir NAKEN! Å så kan vi ju inte ha det!!
Måste visst fålla den nertill också, fick så bråttom att fota att jag inte gjorde klart det! =-O
Modellen är med empireskärning och alinjeformad kjol i ett fram och ett bakstycke. Nertill på livstycket är det en liten rynkning för att framhäva bysten en aning.

Den andra lilla klänningen är ca 68-74 cl och vändbar. Tyger från Panduro. Mönster från en liten klänning som jag själv hade när jag var liten i slutet av 70-talet. Vår granne sydde då den av gammalt gardintyg. Den passar ända upp till 86 men då som en liten tunika att ha till byxor eller tights. Vet inte riktigt vad jag ska göra med den än, kanske present? Den är inte helt perfekt då den blev aningens sne i ena axelbandet. Slarvigt av mig! Ska bättra på det till nästa gång!

sen har jag sett att mina inlägg ser lite konstiga ut när man tittar på en större skärm.. Bilderna hamnar fel.. Jag själv har bara en liten dator med 10 tumsskärm och här ser det ut som det ska.. Ledsen för det..

5 kommentarer:

  1. Men, hallååååå !
    Tack för den fina omnämningen !!!
    Jag blev ju flera meter lång, tack ! Hihi ...
    Klänningen du har gjort är ju hur coool som helst. En sådan vill jag oxå göra !!!
    Det blir nog bäst av att sy infodringen med smocken. Nu har jag ju inte sytt smock på "hundra" år, får nog testa det en dag, men först måste jag sy en klänning till mig för vi ska på bröllop. Nästa lördag ... Nä, inte till Kronprinsessan, utan vår egen prinsessa Sofie och hennes Arash. Kul med bröllop, men vad ska jag ha på mig ???
    Jättesöt babyklänning OCH väldigt praktisk.
    Snyggt jobbat !

    SvaraRadera
  2. så fin klänning, och vad roligt eftersom jag precis ska sätta saxen i tyget och sy en smockklänning till mej själv till midsommar. Bra att höra dina funderingar...
    Tummen upp för en skitsnygg klänning!

    SvaraRadera
  3. Wow, superfina!! Smockklänningen sitter perfekt!

    SvaraRadera
  4. Vilka fina klänningar du gör! Trevligt att jag hittade hit och kan få lite ny inspiration.

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt söt liten klänning du sytt! Jag gillar verkligen den här modellen och tygerna passar också väldigt bra ihop!

    SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!