onsdag 2 juni 2010

Från lakan till 50-talsklänning...Ja, det här tyget var ett jättefint påslakan från Ikea en gång i tiden. Nu är det en 50-talsinspirerad klänning i rockabillystil. Detta är mitt första egna vuxenmönster! Den gjordes i vintras men används för första gången imorgon.
Kjolen är en 3/4 cirkelkjol med veck på sidan av mitten fram och bak, direkt under sömmarna i livet.
Livet är inspirerat av en klänning som jag gillar och har här hemma och framförallt en massa googlande på rockabillyklänningar på nätet. Jisses vad jag har letat innan jag ritade upp denna klänningen. I flera timmar fram och tillbaks innan jag bestämde mig.. Sen sydde jag upp 3 eller 4 toieller ("toaller", provmodeller i skräptyg) innan jag hittade slutgiltigt den modellen som passade min smak och kropp bäst. Desstom är det första dragkedjan jag sydde också, och det gick förvånansvärt bra! (lite chockad faktiskt).. ;o)

Nästa gång ska det vara mindre vidd i midjan på kjolen så det ska vara utan veck alls då. Livet kommer att få korsettfjädrar för bättre stadga och framför allt så kommer den att sys upp i ett vackert blommigt thaisiden tyg som min kära far köpte för just det ändamålet när han var i Bankok för ett tag sen. Vitt foder blir det också då.. Den här klänningen är lite slarvsydd då den är en utprovning av mönstret, men den blev såpass bra att jag kommer att använda den i alla fall.. Det finns ett glansigt axelband som går att sätta dit istället för det som sitter på just nu. Jag ändrade idag för att den skulle se lite mer vardaglig ut. Den knäpps nu i nacken med ett par gröna fuskstrassknappar i form av blommor.

4 kommentarer:

 1. Ritigt snygg!
  Jag beundrar ditt tålamod att provsy så mycket,. men så vet du vad du gör för nåt;)

  Spännande att se slutresultatet på nästa exemplar!

  /Lena

  SvaraRadera
 2. hmm, ja, men tänk på att jag inte syr upp hela klänningar när jag syr en toille utan bara tygstyckena i livet som jag bara syr ihop och nålar upp på provdockan. Inge krångligt alls men visst tar det lite extra tid. Kjolen är aldrig provsydd innan.

  SvaraRadera
 3. Wow, for en fantastisk kul kjole! Og vel verdt all jobben med mønsteret:)

  SvaraRadera
 4. läcker klänning!! hittade hit via din kommentar hos mej. tack!!! nu finns du i min lista :-)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!