fredag 5 november 2010

Roligaste klänningen och Rådis hittad i garderoben..

Detta är helt klart den roligaste klänningen jag har sytt nån gång tror jag. Möjligtvis med undantag för två födelsedagspresenter som inte är överlämnade ännu. bild kommer senare på dom.

Jag älskar att återbruka tyg och har i denna klänningen använt ett par jeans och en duk som infodring. Det är kombinerat med ett nytt tyg från Ikea och snedslå från Bibbis.
Tryckknappar från Bibbis och den gröna är en ny från min lokala tygaffär.
Storleken är en 86-92 cl och mönstret är ett fått mönster från 70 talet.
Den är inspirerad av några duktiga sybloggare, nämligen Retro stuff, I love retro, Made by Mama och Otto Pippi. Den tre första för deras skickliga tygkombos och Otto Pippi för hennes roliga runda fickor!! =o))
Egentligen är jag en riktig fegis när det gäller att kombinera olika tyger och satt långt inne att börja med det. Jag matchade ihop mina tyger redan i somras men först nu börjar dom förverkligas.. Denna hittade jag dock på igår för det var då jag fick tyget från Ikea. Fler kuliga klänningar på g. Detta gav mersmak!!
Jag har inte riktigt bestämt om lilla dottern ska få den eller om den ska säljas. 250 kr i så fall men då är det bråttom om nån vill ha den. Blir den såld innan nästa blogginlägg skrivs så är det så, annars får Liv den. =o)Rådisen på bilden är ett ufo, den har väntat ett år på att bli klar!! Jag sydde den för hand förra året då min enda (då) maskin var inne på service i två veckor. Idag hittade jag och min stora dotter den och hon fyllde den med vadd och sydde sen ihop den. Jag hjälpte till att sy på ögon och nos. Rådis heter den lilla råttflickan. =o))

15 kommentarer:

 1. Vilken fin klänning! Fint med alla detaljerna.

  SvaraRadera
 2. Härligt glad klänning och vilken söt rådis!

  SvaraRadera
 3. Superfin klänning! Åh vad jag blir sugen på att sy lite klänningar i blandade tyger. Men jag har köpt så mycket mjuka tyger i det sissta, dels för att pojkarna behöver kläder och för att jag ska få ihop till julmarknaden.
  Fast klänningar kanske man kan sälja på julmarknaden också.....

  SvaraRadera
 4. Vilken fin klänning! Man blir verkligen uppåt! Skönt att avsluta ufon... jag måste nog snart ta tag i några av mina... :-) Har bara inte tid, kommer ju på så mycket nya saker hela tiden som jag vill testa. Vad fin bloggen är förresten!

  SvaraRadera
 5. Den här klänningen var riktigt läcker. Jättefin kombo med tygerna. Man blir glad av den oxå.
  Vill även tacka dig för awarden, men har liksom inte haft riktigt med tid att skicka vidare den, hoppas kunna skriva om det senare ikväll. Just nu sitter jag och läser bloggar och stoppar vadd i mjukisdjur samtidigt.

  Ha en skön fredagskväll / Kramisar från ett mulet Halmstad

  SvaraRadera
 6. Kjolen var utrolig fin! Herlig stoffkombinasjon og slotte detaljer! Super!
  God helg til deg og dine :-)

  SvaraRadera
 7. Jättefin och helt i min smak, det vet du, färger och glädje är jag!

  SvaraRadera
 8. Åh så läcker klänning!!! =)Jag vill oxå bli lite mer vågad i mina tygkombinationer....blir ju så fint!
  Rådisen va bra söt den oxå!

  SvaraRadera
 9. Jösses en så söt klänning! =)

  SvaraRadera
 10. Kjempesøt, både kjolen og det lille dyret:)

  SvaraRadera
 11. Underbar klänning, en riktig färgklick!/Åsa

  SvaraRadera
 12. Underbar klänning och så härliga färger! En klänning man blir glad av!! :-)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!