tisdag 9 november 2010

Katt sorg i familjen


Jag har mycket katt i tankarna själv idag för vår minsta katt Kompisen blev påkörd igår kväll. Jag hann ut och hämtade honom på vägen innan han gick bort 15 månader gammal.
Strax för kl 19 ringde det på dörren och vår granne stod där och frågade om vi hade någon av våra katter ute. Å det hade vi. Kompisen hade gått ut en stund före.
Säkert skulle han jaga en mus eller nåt på andra sidan vägen. Han brukade inte gå åt det hållet men han har blivit skrämd av räven på vår tomt och ville nog inte vara där ifall rävrackarn skulle komma igen.

Jag sprang ut och trodde nog hela tiden att det var vår katt som låg därute på vägen och det var det också. Han levde och hade ont men inga brutna ben så jag skyndade mig att bära hem honom.
jag hann till yttertrappan när jag såg att han blödde ur munnen och insåg snabbt att det bara var åka till veterinären och ta bort honom. Två minuter senare gick han bort av sig själv.
Tack och lov att jag hann bära hem honom i alla fall. Begravningen sker i eftermiddag om det går att gräva i frosten.
Stora dottern vill göra ett kors av glasspinnar hade hon kommit på i natt när sov. Gulliga unge.

Sorgen är stor när en familjemedlem går bort. Tomt och trist å så var han så ung fortfarande.

Ta vara på era djur och när och kära!! Tillbringa tid med dom och spinn vackra minnen att ha.

8 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt!
  Det är så trist när man förlorar ett djur, en kär familjemedlem - man saknar dem så mycket!
  Vad bra att du fick med dig honom hem i alla fall!

  /Lena

  SvaraRadera
 2. Nej, så tråkigt!! Lider med er! Själv träffade jag på ett litet rådjurskid i morse som låg bredvid vägen. Det hade nog precis somnat in eftersom snön var smält runt den. Tyckte det var så hemskt för den var så söt där den låg.

  SvaraRadera
 3. Alltid tråkigt med djur som dör. Men skönt att veta vad som har hänt iaf så man inte går i ovisshet. Vår 'senaste' katt försvann den 2 maj på vår dotters dopdag. Nu i veckan skaffade vi en ny liten mysmisse, dags att gå vidare. Skönt att veta att man kan, men varje gång vi är på landet så tittar jag lite extra efter vår gamla katt. Man undrar... Hoppas begravningen blir fin! Tänker lite extra på er idag.

  SvaraRadera
 4. Åh vad tråkigt, känner med er.

  SvaraRadera
 5. :o( så himla tråkigt.
  Många tårar rann här hemma när våran äldsta katt blev påkörd. Är så tacksam att han var öronmärkt och att vi fick hem honom.

  SvaraRadera
 6. Sorgligt! Hoppas ni får en fin avskedsstund.

  SvaraRadera
 7. fy vad hemskt :( hoppas det blev ett fint avsked...

  SvaraRadera
 8. ;((((, stackare lille katt!

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!