torsdag 9 augusti 2012

Nu rullar det på i maskinerna

En amningstopp i st 36. Lite för smal för mig efter att ha fått mitt tredje barn. Hur kunde det bli så då?! Jo, för jag klippte ut den 1 månad före bebben föddes. Och tydligen använde jag den smala modellen på mönstret utan att tänka på det.
Modellen heter Spirea i vilket fall och det är som många vet en personlig favorit hos mig.
Tyget är vävt och den är dekorerad med spets och har smock under bysten.

Nappband har jag också köpt saker till nu, så äntligen kanske det blir lite att lägga på min säljsida här i bloggen. H

Har någon tips på hur man syr på sitt märke på ett sånt här band??

10 kommentarer:

 1. Jättesnygg amningstop, har kikat på flera av dina amningsvänliga kläder och de är sååå snygga!! Det kan man knappast kalla köpes-amningskläder för :(

  Jag har inte sytt napphållare men nyckelband och då har jag sytt fast namnlappen "i sidan" men eftersom att bandet är enkelt så blir det ju en mindre snygg baksida...här kan du kika om du inte förstår min beskrivning ;) http://www.smillasatelje.blogspot.se/2012/02/gympapase-och-nyckelband.html#comment-form

  SvaraRadera
 2. Jättefina amningskläder! Syr du på beställning och vad kostar isåfall singoallatoppen ovan och klänningen nedan? Och hur gör du med måttagning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma

   Ja, jag kan tänka mig att sy på beställning. Singoallatoppen är rätt så anpassningsbar i modellen så där funkar det ganska bra om jag får en storlek att gå efter och även en bh-stlk ifall jag behöver vidga mönstret. Den under är svårare, men beroende på vilken kroppsform och stlk beställaren har (behöver se ett fotot då) så kan jag ju få ett hum om hur jag ska sy, men såklart vore det bästa att träffa personen i fråga och mäta.
   Kanske kan jag lägga upp en "måttabell" där jag visar vilka mått jag behöver för att kunna rita upp mönstret för den modellen. klänningen sys ju i jersey eller möjligen viscose så den är ju inte helt exakt efter kroppsmåtten som en vävd klänning skulle vara. Tänk dig en trikåtop typ, den formar sig efter användaren.

   Pris beror på vilket tyg man vill ha. Den övre är tex jättejättefin i velour tex men funkar i jersey eller vävt tyg också. Man får nog säga vad för typ av tyg man vill ha så kan jag leta upp ett bra, eller så får man köpa själv så syr jag. Men inte under 650 kr om jag ska stå för tyget sas..Ev mer om tyget är dyrt. Behöver jag rita om mönstret efter mått så blir det mer, för det är ju mer jobb med en måttbeställning.

   Undrar du mer så är det bara att fråga. =o)

   Tack för komplimangerna!
   Mvh Emma/miiaoo

   Radera
  2. Förlåt, skulle behöva en redigeringsknapp nu. Den övre singoallan går ju att få både som topp och som klänning. Minimum 650 kr gäller klänning. 450 kr om det är toppen det hanslar om. =o)

   Radera
  3. Klänningen låter lite bökig så jag satsar hellre på singoallan som topp, och jag tyckte mig läsa nånstans att du hade mer av samma tyg kvar? Annars hoppar jag nog, tyckte den var så himla fin i det tyget och med spetsen. Behöver man knyta upp den innan man ammar?

   BH storlek 85 C för tillfället och finns det en smal och en vidare variant så tror jag inte att den smala funkar på mig heller =)

   Radera
  4. Ja, jag har mer av tyget, jag kan skicka en provbit till dig så du vet hur det känns. Det är inte så mjukt, det var inte tänkt till kläder från början. Så jag inte syr och så kanske du inte gillar känslan i tyget. =o)
   Den måste inte knytas upp innan amning.

   Plus att jag måste hitta mer spets om den första toppen blir såld(ev är den det och det är den sista av just den spetsen).
   Om du mailar mig din adress så skriver ett mail så fort jag har hittat mer spets, så jag inte lovar bort en topp nu utan att ha allt hemma till den. Jag skickar också en provbit på tyget först. info@juvliga.se
   Mvh Emma

   Radera
 3. Vilken superfin topp, gillar tyget massor!

  SvaraRadera
 4. Jättefin topp. Synd att den blev för liten.
  Jag gillar också singoallamodell mycket. Var har du hittat mönstret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. AnKa, det är ett egenritat mönster där jag från början utgick från ett köpt mönster från Simplicity men som jag ritat om helt. Finns knappast kvar en linje från det ursprungliga mönstret och alla detaljer är egna, dom finns inte i grunden.

   Tack! Ja, blir den inte såld så får jag helt enkelt göra mig av med ett par kilon sån den passar.. ;o))

   Radera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!