måndag 21 februari 2011

Jag har kommit över min snedslåskräck.. + kantbands hjälp??

Nu produceras det tunikor och skjortor ur Gynther boken och på alla är det snedslå.. =o))
Jag har äntligen kommit över min nervositet när det gäller kantband i fast tyg.
Sommar produktionen har tagit sin början..

Jag har den här gången sytt en Gynther skjorta i storlek 1 år. Dvs den passar perfa på min nästan 2-åring. =o))
Tyget är ett underbart 70-tals örngott som räcker alldeles lagom till en liten skjorta. Den har fått manschetter,ur svärmors gömmor, som jag tyvärr tänkte lite tokigt när jag sydde. Skulle naturligtvis ha vändsytt dom innan jag sydde fast dom. Men det glömde jag. Sen är sömmen nerstickad med en klöverliknade söm i vitt(syns inte så bra).
Kantbandet är från Bibbi och knappen fyndade jag på Erikshjälpen i lördags tillsammans med ett underbart(igen) gult storblommigt påslakan (igen) från 70-talet.. Lovely!!

Så lycklig över mina snedslå framgångar har jag gett mig på min Cover pro igen. Ja, inte själva maskinen så mycket som bandkantaren (eller kantbandaren vilket man nu vill...)
Jag har klippt i min ap/lejoninterlock från JNY och provat med det tyget för jag gillar ändå inte det.

Så efter lite syende och en del remsor senare så rotade jag fram min spillbitslåda och fiskade fram en liten bit med Nalle Phu interlock och klippte snabbt till en babyhjälm på fri hand. Sydde ihop den och provade att bandkanta den. Min Cover pro sköter sig dock långt ifrån perfekt.. Den har trasslat tråden på undersidan lite här och där, stått stilla och tuggat lite på stället och ibland glidit av bandet med ena nålen helt utan att jag eg fattar hur det gick till... Men det går framåt i alla fall! För innan har jag inte ens fått den att mata kantbandet alls... Frågan är vilken inställning jag behöver ha? Är det nån snälling som kan berätta hur ni har era inställningar så jag slipper mixtra så mkt varje gång.. Har fått skruvarna hyfsat på plats så den ska mata bandet på rätt ställe i sidled men jag är fortfarande lite fundersam på inställningarna på alla rattar.. Hjälp.. =o)

10 kommentarer:

 1. Vilken underbar skjorta! Tyget är ju helt fantastiskt:-) Ang ditt syproblem så kan jag ingenting sådant. Men http://linaoj.blogspot.com/ skrev ngt om att det kan vara vilken kvalitet man har på sytråden. Kanske även gäller din maskin? Värt att läsa, det var häromdagen som jag läste det. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin skjorta! Så somrig och härlig. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig ang Cover Pro. Hoppas det ordnar sig!

  SvaraRadera
 3. Själv tycker jag tvärtom. Jag tycker det verkar jättesvårt att kanta trikå. Har länge funderat över en coverpro men längre har jag inte kommit. Tycker de verkar krångliga och det är så mycket att hålla reda på. Jag hoppas att det löser sig och jag är säker på att det kommer funka jätte bra när du väl är kompis med maskinen.

  SvaraRadera
 4. Så synd att vi bor så långt ifrån varandra, för annars hade jag gärna hjälpt dig med kantbandaren. Dock kan jag tipsa om en tutorial från Kokalal. Den är suverän och hon ger många tips om inställningar osv. Hoppas att det löser sig.

  SvaraRadera
 5. Tack snälla ni!

  Krumelej: Det var precis den tutorialen som jag visste att jag hade läst nånstans men jag sparade tyvärr inte den då.
  Här kommer en länk till den om det är fler än jag som har trassel: http://kokalal.blogspot.com/2009/12/att-anvanda-bandkantare-till-janome.html

  SvaraRadera
 6. Skjortan är underbar. Ska också kolla kolalals tut...

  SvaraRadera
 7. Jättefin skjorta! Det gula tyget är helt underbart.

  SvaraRadera
 8. Underbar skjorta och omlottunika i förra inlägget. De mönstrena är så fina. Jag tycker också att det är knepigt med snedslå ibland men det är bara att jobba på :)

  SvaraRadera
 9. Åh jag har det blommiga lakanet i grönt, det är så fint - jag hade gärna hittat det i gult också ;)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!