torsdag 17 februari 2011

Tröja och omlott tunika


Lilla dottern fick en tröja i helgen. Den har legat utklippt sen november förra året så det gick ju lätt och fort.. Eller?! Ja ja, när jag väl började sy så gick det hyfsat snabbt fast maskinen knasade sig när jag skulle sy dekorsömmen på fållen nertill.
Tröjan har fått en vanlig mudd i halsen och i ärmarna. Dock har jag stickat ner den i halsen efter att bilderna togs..
Sen såg jag att jag som vanligt har klippt ut vågorna upp och ner.. Lär mig visst aldrig..
Tyg och mudd från JNY. Eget mönster st ca 98-104.

Sen är det en omlotttunika ur Gynther(tyskt y?!). Det var meningen att lillan skulle få denna men den var fotlång och hellånga ärmar och det var inte riktigt så jag hade tänkt mig. Plus att knytbanden blev milslånga på henne. Så stora dottern fick prova och blev kär. Vi dekorerade knytbanden med pärlor ur hennes samling och så får jag sy en mindre tunika idag till lillan.
Tyg: ett 70-talspåslakan som jag fyndade i somras och inte har vågat sätta saxen i förrän nu. Snedslå från Bibbis, och storleken är en 2 år, ca 92. Fast den är STOR för att räknas som en 92:a kan jag lova..

9 kommentarer:

 1. så fina kläder! ang strl på gynthers omlottisar, så är ju strl 2-3 år, dvs 92-104 typ... vilket ju är så bra för min 4,5 åring har sin strl 2 år som blus till jeanstights nu =)

  SvaraRadera
 2. Åh så fina!!! Omlottstunikan är underbar!

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygg tröja och underbar omlottsblus! Vilket härligt tyg den är sydd av och fräscht med de gula banden till! Tack för komm ang kjolen! Jag började med den ganska sent på kvällen. Tog ett tag att klura ut hur man klipper ut en snurrkjol. Höll på till 23.30 så lite trött var jag dagen efter! Har lovat mig själv att börja gå och lägga mig tidigare men det går ju inte alltid... :-). Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Härligt glad tröja och så fin omlottis oxå. Så galet med storleken men det var ju tur för äldsta dottern:) Inte tänkte jag på att vågorna är åt fel håll, undrar om de är det även på min mössa jag sydde för evigeheter sedan...

  SvaraRadera
 5. Vågade ränderna blir man så himla glad av. Hur ser du att de är upp och ner ? Såg inte jag i alla fall.
  Omlott är ett bra plagg

  SvaraRadera
 6. Vilka glada kläder, och vad gör det när vågorna vart uppochned :) Jättefin tunika med, och tur att den passade stora tjejen :)

  SvaraRadera
 7. Jätte fina <3
  För att skriva tyskt y tryck först tangenten till höger om å och sen u.

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!