fredag 25 mars 2011

Solgult eller bara påsk-känslor...?
Denna har jag hållit på med ett tag nu. Egentligen tar det inte så lån tid att sy, men det kommer alltid tusen saker emellan. men nu är den äntligen klar med allt fix som skulle göras. Kan hända att det är en eller två overlocktrådar att fästa men det tar vi sen..När det känns roligt.. ;o)

Mönstret är egenhändigt gjort och nästan samma som brudklänningen jag sydde åt en vän. Jag ritade det till henne efter hennes önskningar och blev ganska förtjust i modellen så jag ville ha en egen men annorlunda..
Den fick en liten dekoration av knappar. Jag måste flytta på en knapp och ev byta ut mittknappen tror jag. Inte helt nöjd. Jag tänkte ev brodera men jag tror inte att jag är så bra på det så jag sydde en blomma av knappar istället. Knappar ur svärmors gömmor.
Tyget kommer från ett underbart 70-tals påslakan som jag fyndade för 20 kr på Erikshjälpen. Egentligen gillar jag INTE gula kläder men detta tyget kunde jag bara inte motstå! Det är så glatt! Jag blir lycklig av denna klänningen!!
Jag har råkat klä på dockan lite snett tyvärr, men ljuset är inte så bra ute nu och jag fotar inte en gång till. Tänk den rak istället.. ;o)

Den är fodrad med ett par skira bomullsgardiner som är otroligt söta så den är fin på insidan också och det känns när jag har den på mig. Nu väntar jag bara på lite solbränna och värme. =o))


söndag 20 mars 2011

Nytt byxmönster testat, Gynther
Jag skulle rita ett mönster till min vän och kollega Anna. Hon ville ha ett mönster på ett par söta byxor från Ziggys. Så jag erbjöd mig att rita ett liknande.
Jag kikade lite bland mina mönster och tänkte att jag provar att utgå ifrån ett Gynther mönster och modifierar det litegrann för att få det att stämma med önskan. Så här blev det i storlek 62 cl.

Tyg, velour från SoS, mudd ur svärmors gömmor.

Positivt: dom blev rätt söta och det är roligt att sy byxor!!

Negativt: det behövs bandkantning, men jag är inge bra på det. Jag har använt tips från Kokalal om bandkanta i trikå utan bandkantare( jag är fortfarande lite rädd för min Cover pro.. ;o))

måndag 7 mars 2011

Båtringning del II
Nu har jag sytt färdigt den nu! Å jag är s-tnöjd!!
Den blev precis som jag ville fast bättre än vad jag väntade mig.
Detta är min egen version av båtringning. Det finns säkert snyggare varianter men så här gör jag. mönstret är eget och gjort efter denna, ( den rosa i fordonstyg som jag har på mig) som jag sydde förra sommaren. Mönstret gjorde jag genom att mäta min axelbredd, min bystvidd både mitt på och under, midjevidden och höstvidden. Sen mätte jag även den planerade längden samt avståndet mellan de olika vidderna. Mäta ut på papper och dra linjer emellan. Till sist klippte jag ut tyg i ett gammal slitet påslakan för att prova på mig. Efter det gjorde jag en del ändringar och klippt igen ut tyg i ett stretchigt tyg(kan man såklart göra på en gång) och nålade ihop på mig. Därefter klippte jag ut rätt tyg och sydde ihop. =o)

Det var så jag gjorde den förra sommaren, den här gången har jag helt enkelt använt tygmallen från stretchtyget och förlängt till en klänning. Jag ritade ut rundningen där ärmhålet är på ett papper och klippte ut ärmen med utgångspunkt vid den rundningen. Måttade längden på min egen arm och klippte sen.

Krångligt att beskriva utan bilder men kanske jag gör en tutorial en annan gång på denna modellen.. =o)

Den är i alla fall sydd i ett stickat tyg från 70-talet, som jag köpte av Marhjo( sybloggare) på tradera för ett år sen.
Mudden nertill kommer från Mari, Wimsan kids, tack snälla du!! =o))
Ärmarna har fått en avslutning som en vanlig mudd men i samma tyg som klänningen.

Den lilla kjolen är sydd i en 70-talstyg och har fått vit mudd från SoS. Enklare än så blr det inte. En bit tyg+mudd=kjol. Storleken är ca 6 månader och den ska till en tills vidare hemlig mottagare.
Dom två sista bilderna är på en liten dockbärsele som jag sydde för ett par veckor sen till barnen. Den fungerar precis lika bra om det är Ior som vill bli buren. ;o)
Jag har utgått från en Mei-Tai sele men har visst fäst dom övre knytbanden lite fel. Den funkar lika bra ändå.. =o))
Det blommiga tyget på utsidan är en ficka för dockans napp eller vad man nu kan tänkas behöva ha där i när man bär på sin lilla..

Edit: såg nu att en kronmössa i röd molninterlock, JNY, fodrad med röd jersey från Kameleont design har kommit med på bilden. Den är 1 av 7 sydda sånna som jag sydde i mitt presentrejs förra(?) helgen.. =o)
5 av dom har fått nya ägare dom två sista flyttar snart härifrån också. =)

Tack Smilla för tutorial´en om hur man syr en kronmössa!!

söndag 6 mars 2011

Å jag älskar båtringning!

Håller på att sy en klänning till mig själv i ett blåvitrandigt stickat tyg från 70-talet. Den har båtringning som jag bara älskar! Å långa ärmar och mudd nertill.. Den är bara halvfärdig men jag är så sjukt nöjd redan!
Kan inte låta bli att slänga ut en rad om förhoppningarna!!

Hoppas kunna visa bild på den imorgon. =o))

Då kommer ev en bild på en röd omlottis samt en liten kjol också.

ha en skön kväll alla!!