söndag 20 mars 2011

Nytt byxmönster testat, Gynther
Jag skulle rita ett mönster till min vän och kollega Anna. Hon ville ha ett mönster på ett par söta byxor från Ziggys. Så jag erbjöd mig att rita ett liknande.
Jag kikade lite bland mina mönster och tänkte att jag provar att utgå ifrån ett Gynther mönster och modifierar det litegrann för att få det att stämma med önskan. Så här blev det i storlek 62 cl.

Tyg, velour från SoS, mudd ur svärmors gömmor.

Positivt: dom blev rätt söta och det är roligt att sy byxor!!

Negativt: det behövs bandkantning, men jag är inge bra på det. Jag har använt tips från Kokalal om bandkanta i trikå utan bandkantare( jag är fortfarande lite rädd för min Cover pro.. ;o))

9 kommentarer:

 1. Fy vad söta, älskar dem! vad är det för fel i din bandkantning???, jag är också så rädd för det!

  SvaraRadera
 2. Åhh, så fin de blev, och färgerna är så ljuvliga :-)

  SvaraRadera
 3. Felet är det ser fruktansvärt ut på insidan!!! =o)) Inte för att det syns på utsidan men ändå, jag vet ju hur det ser ut på insidan. Plus att det är svårt att spänna mudden/interlocken rätt så det inte drar ihop sig som runt hängslena på byxorna(det blev så här för jag tänkte tvärtom, dra lite extra. ) ;o)
  Ja ja, det var ju bara dom första i detta mönstret.

  SvaraRadera
 4. De blev fina tycker jag. Härligt fräscha och man får lite vårkänsla. Det är väldigt svårt att bandkanta med Cover Pron runt smala hängslen. Jag brukar göra hängsledelen dubbel så slipper man bandkanta. Man gör den dubbel ner till strax nedanför ärmhålet

  SvaraRadera
 5. Jättesöta!!! Det är så kul att testa nya mönster!=)
  Har missat klänningen i förra inlägget, gör-snygg!

  SvaraRadera
 6. Supersøt bukse! Jeg har og vegring mot kanrbåndsapparatet mitt - må prøve å overvinne det snart :-)

  SvaraRadera
 7. Byxorna är så söta. Och coola!
  Ang din fråga om underarbetet innan vi sprayade korgsolen... min man påpekade att jag inte nämnde det alls i mitt inlägg, haha! Det var en hel del slipande innan han kunde spraya...Han sa 'en dag' men så mycket var det inte! Men man kan ju spraya med en primer först, det gjorde inte vi. Lycka till. Mer vitt åt folket!

  SvaraRadera
 8. så söta byxor! förstår att du vill ha snyggt på insidan, det vill man ju, men det syns ju inte när de används! var inte för hård mot dig själv ;)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!