söndag 5 december 2010

Long time no see

Nu var det riktigt längesen jag bloggade.. Jag har dock sytt lite saker under tiden, helt stilla har det inte varit på den fronten.
Brudklänningen har gått framåt på det viset att jag har sytt en provmodell som godkänts av mottagaren men vi ska prova med rätt bh under också och ev göra nån ändring i skärningen upptill. Tyget är köpt och den blir stilrent blyertsgrå och troligen med ett kritvitt band i midjan som knyts baktill. Helt enligt brudens önskemål naturligtvis. =o)

Annars så har jag sytt ett par underbara julklänningar till mina barns gudmors barn.. Kan man kalla dom för låtsas kusiner kanske??!! DEt blir så långt annars.
Grejjen är dock att jag GLÖMDE fota klänningarna. Inte en bild tog jag. Det var matchande klänningar i nästan samma modeller som den lilla Liv har på sig nedan. Fast med helt andra detaljer. Rödvit rutigt ok och helröda nertill och dekorerade med vita spetsar och stjärnsöm på den stora och snöflingesöm nertill på den lilla. Intag i ryggen för bättre passform pyntat med röda fina knappar ur min mans farmors knappsamling. Dom är så himla fina!! Å jag har sett den stora live på W som fick den och den sitter som en smäck! Kanske kan jag få till en bild på dem senare. Hoppas det!

Annars är det bilder på mössor och halsvärmare som har givits bort i födelsedagspresent till W och W, som fick klänningarna också. Stora W valde tyg till sig och lillasyster. Det blev fétyget till både men olika färger. Setet i turkos med svarta monstertruckar fick en ägare i går på ett 5-årskalas som dottern var på. Lego, mössa och halsvärmare blev presenten där.
Mössan i rosa stjärnor är stora dotterns, hennes halsvärmare har inte fastnat på bild. Det lila är lilla dotterns.
Alltihop sytt i interlock från Znok som säljer för sydilla.no och fodrat med cerise och vit fleece.
Min dotter visar lite argt hur det ser ut på. Jag är jättenöjd med modellen på halsvärmaren. Det är en utvecklad variant ev min dregglis men anpassad till stora barn och vuxna också plus att den knäpps med kardborre.

Lilla dottern fick ett par fleecebyxor i veckan också, efterfrågat på dagis då det var 20 minus i veckan.
Annars bakas det papparkakor, tillverkas julpynt och eldas en hel massa i kamin och vedspis. Vitt som ett vykort från fjällen ute och vackert som attans.
På jobbet händer ungefär samma saker, tillverkning av julpynt och julbak fast där är det ingen som eldar.. ;o) Som tur är.

Jag vill gärna hinna ha en give away innan jul och det börjar ju verkligen dra ihop sig!! Helst hade jag velat lotta ut en Rar Klänning från JUVLIGa i jultyger, men fasen vet om jag hinner sy den. Jag har ju lite tidspress med brudklänningen också. Men kanske ett set med mössa och halsvärmare?! Vad tycker ni?

Ha det gött i kylan och njut nu riktigt av 2:a advent!!

6 kommentarer:

 1. Fina saker!! Måste nog köpa det där monstertrucktyget... :-)

  SvaraRadera
 2. Vad fina halsvärmare, och vilken härlig klänning lillskruttan har på sig :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina! Klänningen är sååå kul! men om jag vinner vill jag ha en espirea, hahaha, nu vet jag att det är ingen give away, men jag bara chansar! Kranm!

  SvaraRadera
 4. Så masse fint du har laget:)

  SvaraRadera
 5. Jättefina kläder du har sytt. Stort lycka till med brudklänningen (RESPEKT!)

  SvaraRadera
 6. Åhh vad fin den lila/gråa mössan + halskragen var med älvor på. Har du så att man skulle kunna beställa ett sådant set? Med vänlig hälsning Madeleine

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!