tisdag 19 mars 2013

Kepsmössor och en annan keps

Ja, nu äntligen hänger jag med på vågen av kepsmössor som drar igenom Sytokiga på facebook och säkert resten av Sverige också.
Det är något så smart som en vanlig skön vårmössa fast med skärm som skyddar mot den skarpa solen.
Jag har fått en i Strömmings Staden och min minsta dotter e har fått en matchande. Båda är röda inuti för att jag blir så glad när vi tar av och på mössorna då.

Förutom våra kepsmössor så fick jag en förfrågan av en kund för nån vecka sen om jag kunde sy en keps, som den hon visade på sin bild. Det var en liten keps från 80-talet nån gång. Sydd i ett lager tyg och materialet var någon sorts tjockare pikétyg eller liknande efter vad jag kunde se på bilden.
Hon ville ha den till sommaren så den fick inte vara varm.
Jag lovade att prova och gjorde denna lilla kepsen som första prototyp. Den är sydd i interlock från JNY, vit och lila moln, den har en skärm med ultra stable för stadga. Baktill har den fått trosresår men jag spånar för fullt på andra lösningar här för alla vill kanske inte ha spets. :)Både jag och kunden är nöjda med modellen så nu väntar vi på vår och sommar så mössor och keps kan få användas.

5 kommentarer:

 1. Coola mössor! Gillar speciellt den du har på dig!

  SvaraRadera
 2. Supersnygga! Vad har du haft för mönster? Eget?
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Ah vad coola! =) Ser verkligen fina ut!
  Har också testat keps tidigare (inte kepsmössa dock, står på test-listan! ;)) men då var det en modell med en smal mönsterdel i mitten och två som halvmånar på sidorna, ungefär som man syr hjälmmössa men rakare nertill såklart. Och baktill vanlig resår i en kanal liksom. =)

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!