fredag 1 april 2011

Grå Spirea i velour äntligen klarJa, det tog ju bara typ 8 månader att få denna klar... Ehh...ja, jag skulle ha sytt den förra sommaren då jag köpte tyget från JNY. Men det blev inte av förrän härom veckan att jag klippte ut delarna och sydde klart den gjorde jag i helgen. Den är redan använd på jobbet i ett par dagar Jag gillar den så mycket att jag egentligen vill använda den varje dag. =o)
Jag är inte så mycket för falsk blygsamhet, men måste våga erkänna att man gillar det man gör. Eller erkänna att man inte gillar det man gör.. ;o)

Hur som helst.. Det är mitt eget mönster (Spirea) som är ganska figurnära och sen smockat för att formerna ska synas på rätt ställe. Den sitter tyvärr inte lika bra på dockan så hon har fått lite hjälp på traven i form av en vadderad bh för att klänningen ska visas sig från sin lite bättre sida. En dag får jag nog ta en livebild.. =o)

Velouren från JNY är så tjock att detta är en superklänning att ha på höst och vinter med en liten scarf eller en sjal runt halsen då den är rätt öppen. Den har fått hellånga ganska vida ärmar som är mycket snyggare IRL än hängande på dockan.

13 kommentarer:

 1. Så snygg, förstår att du både är nöjd och vill använda den varje dag!:) Har insett att velour tunikor/klänningar är så sköna och håller faktiskt precis på att färdigställa min första egen tillverkade åt mig själv:) Är inte helt nöjd men ok för att vara första försöket och sedan får man lära sig av "misstagen" och göra lite ändringar till nästa gång...

  SvaraRadera
 2. For en flott kjole! Skjønner godt at den har blitt en favoritt allerede :-)
  Velourkjoler er behagelige og flotte hverdagskjoler. Dette var virkelig et flott eksemplar!
  God helg!

  SvaraRadera
 3. väldigt snygg!
  En live-bild skulle vara kul att se också :)

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt duktig du är! Ser också gärna en livebild på klänningen =)

  SvaraRadera
 5. Ser härligt skön ut. Förstår att du vill använda den varje dag ... Det skulle jag oxå gjort ; )

  SvaraRadera
 6. Så snygg! Förstår att du vill ha den varje dag!

  SvaraRadera
 7. GUUUUUD, vad ska du vara blygg för? Detta är en dröm, du är faktiskt undrbart duktig, lyllos dig!

  SvaraRadera
 8. Du är galet duktig och förmodligen väldigt tålmodig med ;) Ser ut som det iallafall. Underbar klänning :)

  SvaraRadera
 9. Tack! Ni är så snälla! =o)
  Galet duktig? Knappast men jag tycker att det är väldigt intressant och sporrande att sy hur kläder sitter ihop, dvs mönsterkontruktion. Det är inte så svårt som det verkar har jag upptäckt. Sen är det ju skönt om man nån gång syr från ett köpt mönster för att se hur de olika modellerna ser ut. Tex hade jag otroligt svårt att förstå hur man sydde ihop en raglanmodell i början. Det ger sig efterhand när man ritar sina egna mönster som så många duktiga sybloggare gör. Det är ju er andra jag inspireras av!!

  SvaraRadera
 10. vilken otroligt fin klänning! Menar du att du har den på jobbet på förskolan? Är själv förskollärare, och mina barn brukar få hålla till godo med betydligt osnyggare kreationer...! :-)

  SvaraRadera
 11. Jättesnygg klänning! Förstår att den är en favorit.

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!