lördag 22 januari 2011

Nu har brudparet gift sig, Bruden i en JUVLIGa klänning!!

Det har varit ett låååångt blogguppehåll då jag inte haft orken att vara här så mkt och inte heller har jag sytt så mkt att visa upp. Lite smått plock som byxor å mössor men inget roligare än så, förrän nu då. =o))

Så roligt och så otroligt ärofyllt att få sy en brudklänning! Jag blev helt chockad när jag blev tillfrågad av min kollega och vän C som skulle gifta sig idag 22/1-11. För tre månader sen tackade jag ja till att sy klänningen. Sen fick jag reda på modellen som önskades via ett foto.
Så här skulle den se ut fast i ett annat tyg.

Sen skulle den dessutom vara draperad i chiffong för att ge en lite lyxigare känsla.

Jag skissade upp ett mönster efter bilden och sydde en toille som ser ut så här:
Skräptyg och det var meningen att den skulle haft ett lager med brun bomullsvoille över den svarta kjolen, men tyget räckte inte. Här med en tyllunderkjol som inte är så fluffig som den länken visar ovan.
Klänningen godkändes och jag gjorde de ändringar som önskades och väntade på att C skulle köpa sitt tyg.

Sen efter ett par provningar kom den blivande bruden på att hon ev skulle vilja ha en annan skärning på bystdelen.. Så vi funderade tillsammans och jag kom att tänka på en klänning som jag designade och sydde förra sommaren, denna:
Den gillade hon och den skulle jag sy med den ändringen att den skulle få ett ganska mkt kortare livstycke med en smal liten remsa under bysten som skulle få ett sidenband påsytt på sig. Och kjolen skulle inte ha några veck.. På den blommiga sitter det inte några axelband på bilden för att den var inte riktigt färdig då jag tog bilden. Senare fick den ett halterneckband i samma tyg.
ok, rita och klippa i det nyköpta tyget för denna gjorde jag ingen toille på eftersom jag sytt en nära på likadan innan.

En stor skillnad var att brudklänningen skulle fodras och min klänning är ofodrad. Foder är ju INTE så roligt att sy i.. Men ja ja.. Det är klart att det ska vara foder i en finklänning!

Tygvalet föll på ett jättehärligt grått tyg med tungt fall samt ett grafitgrått foder. Elegant!
Axelbanden är vändsydda och rynkade då bruden önskade det. Det ser inte perfekt ut på bilderna tyvärr men den sitter som en smäck på henne kan jag lova! Dockan har inte riktigt samma kroppsform den kurvigare C.
Man får tänka sig den med vit bolero, vitt sidendiadem med tyllrosett och smycken till på en mkt blond brud. Jag har sett alltihop på och det var superfint!!

Sömnaden har flutit på hyfsat med ett antal provningar emellan. Massor med handsömnad, bara sista veckan sydde jag lätt på den 25 timmar och då var den ju nästan klar innan dess... Jag vet inte hur många timmar det tog, men många blev det. Å gud vad jag har sprättat! Det kan ju inte tillåtas vara mindre än perfekt när det handlar om en så viktig klänning. Jag är inte någon expert på att sy eller på att rita egna mönster, långt därifrån. Jag har ju bara sytt på den här nivån i ca ett år.. Å jag ritade mitt första egna klänningsmönster förra våren..
Men jag är nöjd. Bruden blev nöjd och har sömmarna bara hållit för bröllopsfesten som pågår i detta nu så är alla nöjda.. ;o))

Jag tror att jag kan bjuda på riktiga live bilder senare när brudparet är hemma igen efter sin smekmånad men just nu får ni nöja er med klänningen på en provdocka..

Ha en skön kväll alla syvänner!!

14 kommentarer:

 1. Wow, tycker både den första toillen och brudklänningen blev superfina! Ser fram emot livebild :-)

  SvaraRadera
 2. Grattis till ett bra jobb - den är jättefin!
  Tycker även om den svarta, hoppas att den går att använda trots skräptyget;-)

  SvaraRadera
 3. Åh, den har du gjort bra! Ser väldigt elegant ut, ser fram emot livebild.

  SvaraRadera
 4. Den är verkligen jättesnygg, stilren!

  SvaraRadera
 5. OI! For et oppdrag! Det ser ut som du har gjort en kjempebra jobb! Lekker kjole!! Gleder meg og til å se livebilder :-)

  SvaraRadera
 6. Tjusiga klänningar, både denna och toillen! Den ser välskräddad ut och har ett härligt fall. Väntar spännt på livebilden!

  SvaraRadera
 7. Så kull med ett sådant förtroende!! Du gjorde det jättebra!!

  SvaraRadera
 8. Det ser himla proffsigt ut, och första bildens klänning föll jag för :) Härligt att bruden vart nöjd med :)

  SvaraRadera
 9. Verkligen jättefin! Vad spännande att få ha varit med om ett sånt äventyr, att sy en bröllopsklänning. Jag förstår din noggranhet, inte vill man lämna ifrån sig en dåligt sydd klänning. Du har varit fantastiskt duktig!

  SvaraRadera
 10. Tack för alla snälla och värmande ord! ni gör så mycket för viljan att fortsätta sy och att lära mig mer och mer hela tiden! =o)

  SvaraRadera
 11. Vilket jobb du har lagt ner! Den blev jättefin!

  SvaraRadera
 12. Ojoj vilket jobb! Ser väldigt proffsigt ut!

  SvaraRadera
 13. Gud vad duktig du är! Jag skulle aldrig våga tacka ja till en sådan viktig klänning... Den här ser hur fin som helst ut, axelbanden är jättesnygga, ser verkligen fram emot livebilder!!

  SvaraRadera

Säg hej eller säg något om det jag gör, jag blir så himla glad för en kommentar! Era ord är guld värda!