söndag 31 mars 2013

I vintras sydde jag..

Först ett set i st 80 i fina crownvelouren från Strömming. Den blev så populär hos mamman som köpte att hon snabbt beställde två set till, fast nu i st 92 och 116.
Jag letade och letade och fick tillslut tag på en bit crowns till, men jag kom överens med mamman om att jag kunde använda svart velour också för att annars skulle det inte räcka till två set.

Detta är först det setet i 80 och sen det i 116. Tyvärr fastnade det i st 92 inte på bild, men det är precis likadant som det i 116 fast mindre.
Alla mönster är egna.

Gulligaste bebisen i sina crowns!! St 80

St 80
Det har även ett svart ryggstycke
St 116

torsdag 21 mars 2013

Två par hänglsebyxor och fler kepsmössor mm..

Dessa är mina allra första egenritade hängslebyxor. Dom gjorde jag för nästan exakt tre år sedan nu och då till min mellandotter. Nu har minsta nästan vuxit ur dom. Galet vad tiden går fort! Tyget kommer från Panduro och mönstret är inte felfritt men dom är ju rätt charmiga ändå. ;)
Kepsmössor som har flyttat till Norrland i väntan på våren.
Dessa små hängslebyxorna är en prototyp sydd efter att en kund visade en bild på liknande och vill beställa 2 par. Jag sa direkt att jag ville sy och att jag skulle designa ett nytt mönster och provsy. Kunden sa "Fantastiskt <3 t o m bättre än vad jag vågade hoppas"Två bröder har fått varsin kepsmössa och mamman i familjen ville ha ett pannband.

Fleecefodrade mössor och ett par vanthållare


Dom blev snabbt populära, dom fina kepsmössorna.
Men tyvärr är det svårt att fota dom snyggt utan att dom sitter på. Ja ja, dom fastnade på bild i alla fall, någon ser sned ut utan att vara det, tror att fotografen nog är lite sned..

tisdag 19 mars 2013

Kepsmössor och en annan keps

Ja, nu äntligen hänger jag med på vågen av kepsmössor som drar igenom Sytokiga på facebook och säkert resten av Sverige också.
Det är något så smart som en vanlig skön vårmössa fast med skärm som skyddar mot den skarpa solen.
Jag har fått en i Strömmings Staden och min minsta dotter e har fått en matchande. Båda är röda inuti för att jag blir så glad när vi tar av och på mössorna då.

Förutom våra kepsmössor så fick jag en förfrågan av en kund för nån vecka sen om jag kunde sy en keps, som den hon visade på sin bild. Det var en liten keps från 80-talet nån gång. Sydd i ett lager tyg och materialet var någon sorts tjockare pikétyg eller liknande efter vad jag kunde se på bilden.
Hon ville ha den till sommaren så den fick inte vara varm.
Jag lovade att prova och gjorde denna lilla kepsen som första prototyp. Den är sydd i interlock från JNY, vit och lila moln, den har en skärm med ultra stable för stadga. Baktill har den fått trosresår men jag spånar för fullt på andra lösningar här för alla vill kanske inte ha spets. :)Både jag och kunden är nöjda med modellen så nu väntar vi på vår och sommar så mössor och keps kan få användas.

lördag 2 mars 2013

Vårigaste klänningen i Strömmings rådjur

Detta är den andra RIKTIGT somriga eller våriga klänningen jag syr i år. Den första är den med svanar och gula stjärnärmar i förra inlägget.

Jag hade sån otrolig tur att hitta ett enfärgat tyg som matchade exakt då kunden ville ha ett tyg i ärmarna som matchade någon av nyanserna i rådjurtyget. Jag hade inget hemma så jag provade att köpa hem några dec från Znok i kulören kiwi och det blev perfekt! Jihoo!! Rätt osannolikt egentligen men det blev så BRA!

En matchande mössa vill hon ha också. :)