söndag 25 november 2012

Äntligen en halskrage!!

Kom på ett mönster inatt och avbröt min sovmorgon fastän bebisen sov som en stock.. Gick upp och ritade och kliptte. Sydde en liten bebiskrage till min lilla och sen den här något modifierade. Jag är nöjd med detta mönstret, och den är så skön också!
125 kr tar jag för dessa om dom ska ha snygg trikå på sig, bara i enkel fleece får det bli 100 kr istället.

Tyget är från JNY Design och fleecen från Ohlssons tyger. Den stängs med kardborre baktill.

tisdag 20 november 2012

Ibland vill det sig inte..

Efter 18 förbannelser och 7 svåra år.. Nä, så illa var det inte men just då kändes det så.
Jag skulle förstora mönstret på knäppmössan som jag har lagt ut mönstret på här på min blogg.
Det var nämligen en liten flicka som ville ha den i större storlek så den skulle räcka hela vintern. Så jag ritade om mönstret och sydde två st. För det var en till liten tjej som också ville ha en likadan.

Då var jag inne på tredje mössan i rosa fårtyget.
Men jag hade inte lyckts få mönstret särskilt mkt större så båda blev för små IGEN! Ok, jag ritade om igen och sydde två stycken till i rosa fårtyget. Nu nummer 4 och 5.
Å dom blev så stora att min treåring kan ha dom! Den storleken sitter som en smäck på henne och hon har ett huvudmått på 49 cm. Bebisarna som skulle ha mössorna har 43 cm.. Så går det när man inte mäter INNAN man syr...
Så rita om IGEN och nu blev det en i storleken emellan. Tack och lov!! ;o) Mössa nummer 6 i samma tyg.. Behöver jag säga att det blev lite tjatigt?!

Så nu finns alltså mönstret i st 40-42, 44-46 och 48-50. Det var ju iofs bra, men det var inte riktigt meningen från början.. Nu går den i alla fall att beställa i don storlekarna också. Den kostar 145 kr plus frakt och fås i valfritt tyg.

torsdag 8 november 2012

Mina första namnbyxor

Dessa hittade till sin nya ägare i början på veckan. :)

Storlek 74 och mönstret är mitt eget som vanligt.
Jeansjersey köpt av en vän, röd mudd från Kameleont eller JNY (kommer inte ihåg) och stärnorna i fickorna är från JNY.

fredag 2 november 2012

Ny mössmodell under utvärdering





Äntligen har jag konstruerat mönstret till denna! Det var ju BARA tre år sen jag började.. ;o) Tur att man är så snabb och effektiv...

I alla fall... Den i svart är det första utkastet som min dotter får prova i vinter och den fina i ekologiska får ska till Göteborg till en liten tjej som ska få utvärdera den. Båda är sydda med fleece på insidan och jersey på utsidan. Den svarta har inte fått någon kardborre på bilden men det kommer. Den rosa har fått en stickning runt kanten med min Cover Pro som jag börjar lära mig efter att ha blängt på den och låtit den samla damm i flera år. 
Vänligen ignorera den smutsiga dregglisen på första bilden.. ;)

Den går inte att beställa riktigt än, den måste få provas nån vecka eller så först innan vi vet om det ska ändras något i mönstret. Men so far so good. Den sitter bra på min bebis i alla fall. =o)
Vad tycker ni? Ser det bra ut? Tyck till!