lördag 27 oktober 2012

Shysstaste omlottröjorna i byte

Jag har bytt lite bebiskläder med bästa Idizen !
Jag har fått dessa tokfina omotttröjorna och hon fick retrobyxorna i LEGOtyget som kan ses här.


Omlottröjorna är så fina! Jag är väldigt impad av duktigaste Idizen! Såklart gillas dom är lilla E på bilden också. ;o)

onsdag 24 oktober 2012

Fotoprint tyget live

Min man fick sig en fleecefodrad mössa och sen fick han ställa upp på bild också.. ;o)

Baksidan är i blått med vita stjärnor från Ohlssons tyger. Snygg kontrast tycker jag!
Fodret är fleece som sagt, svart från ohlssons tyger. Den är fluffig och fin med min overlock tycker väl inte lika mycket om den..
Nappbanden är beställda och levererade. Dom är som smågodis nästan, så fina och roliga att kombinera!


tisdag 16 oktober 2012

Syskonmatchat i klöver

Oftast så syr jag till andra men emellanåt får mina barn också något fint att ha på sig. 
Här är två av dom i röda klöverklänningar. Dom älskar syskonmatchning så har storasyster valt tyg så ska lillasyster ha likadant! Storasyster har dock fått en glittrig häst påstruken på sin klänning till lillasysters förtret. ;o)

Mönster eget och storlekarna är ca 128 och 110. Modellen är en raglan så det går att växa ordentligt utan att klänningen blir för liten. Det är en kort kort mudd i ändarna på dom vida ärmarna så man slipper att dom åker ner över handen hela tiden.
Tyget är från Ohlssons tyger och är i så mysig kvalitet! Jag är ju en stor gillare av tex Znok, JNY, Kemeleont och Liandlo annars men Ohlssons har faktiskt också fina prisvärda tyger har jag märkt. =o)måndag 15 oktober 2012

Homedelivery

Dessa flyttade hem till nya ägare idag.

Inget nytt under solen utan det är det finaste vågade ränder från JNY. Mitt favorittyg! Och beställarens också tydligen. ;o))

En bebismössa och en storkillemössa med vit fleece som foder. Mamma i familjen ska också få en när hon har bestämt tyg. =o)

Bilden är tagen i solen och det syns, den är suddig och oklar i färgerna.


måndag 8 oktober 2012

Pillsnuttis, nappband och coola retrobyxor mm

Lite sytt igen..

En pillsnuttis i Lilofants paraplyflygare och bilar från Ohlssons tyger. Älskar kvaliteten på bilarna!!
Banden kommer från Malta via mina föräldrar. =o)
Denna är på väg till ny ägare eftersom jag kan sy dom på beställning i valfritt tyg.

Nappband för nappar med ring. Den knäpps fast med tryckknappen istället för att ha en silikonhållare. Bandet kommer från Znok och det är sytt dubbelt eftersom det är vävt. 60 kr+frakt
Det andra bandet här bredvid sydde jag för att jaf var så nyfiken på hur den kombinationen skulle se ut och det blev ju så coolt!!! I lööv it!! Finns att köpa för 45 kr+ fraktEtt par fodrade retrobyxor i LEGO tyg från 70 el 80 talet fyndat på tradera för länge sen. Det har liksom bara väntat på art få bli något. Och så plötsligt slog inspirationen till och jag insåg att det skulle bli ett par byxor. Detaljer som stickningar i limegrönt, en ficka med röd knapp och fuskgylf har dom fått också. 
Dom finns i "shoppen", och storleken är 80 cl.


Annars har jag en amningstopp i min modell Spirea i isblå jersey utklippt, en grafitgrå Spirea klänning i velour(inte amningsmodell). Ett par klänningar till mina stora barn är också utklippta.
Spireorna hamnar i "shoppen" när dom är klara.

söndag 7 oktober 2012

Vinnaren är...

Emilia Brickman!!

Grattis! Du har vunnit en mössa i valfritt tyg, 2 nappband eller 50 kr att handla JUVLIGa Ting för!

Hör av dig till mig och berätta vad du vill ha i vinst!


onsdag 3 oktober 2012

Lite färdigsytt läggs in i shoppen

Jag har roat mig med lite nöjessömnad emellan beställningarna. Det hamnar i shoppen, dvs fliken här på sidan som heter Till salu, färdigsytt. Jag läggerin bilder på både sånt som är til salu och sånt som är beställt och skickat. Tyvärr är jag en virrig typ som inte alltid kommer ihåg att fota det beställda för jag är så ivrig att få skicka. Men lite fastnar på bild i alla fall.  :o)
Här kommer bilder på sakerna:


Ett set med mössa och dregglis som är så himla snyggt irl. Passar en bebis med huvudmått ca 40-44 cm. 
Mössan är fodrad med röd jersey för snygg kontrast och dregglisen har röd fleece på baksidan och den är ställbar med två tryckknappar för att den ska passa att växa i. 150+12 kr porto


Denna mössan är i baggymodell och den är 42 cm rakt över och passar ett barn med huvudmått 42-48 cm. Den är fodrad med cerise jersy som snygg kontrast. 120 kr + 12 kr porto
 Muddbyxor i crown velouren från Strömming Design och mudd från JNY design. Storlek 74 cl plus nervikbar mudd i benen. Eget mönster som jag är jättenöjd med. Min lilla dotter ska få ett par som väntar på att bli ihopsydda också för jag gillar dom massor!! 
175 kr plus fraktDessa två är det sista jag har sytt i mitt älskade fordonstyg från Kameleont, designat av Johanna Ahlard. Det är syskonmössor med svart fleece i fodret till en 6 månaders bebis och en treåring som valde tyget själv då han blev blixtförälskad i det. :o) 
Det är extra roligt att sy när barnen själva väljer tygerna tycker jag!! 

 Dregglis i Darlingtyget med svart fleece på baksidan. Mått från ände till ände är 42 cm, passar ca 6 mån- 1 år
Välj på att få den med tryckknappar eller kardborre.

65 kr plus frakt


Mössa till vuxen i Darlingtyget, 52 cm är den så den passar till någon med huvudmått 52-58 cm ca. Det är lite lite extra tyg uppepå så den är inte helt tight men inte heller speciellt baggy. Jag har lagt upp en bild på mig i denna för att man ska få se hur den sitter på. 

150 kr plus porto 
Denna ska landa hos sin nya ägare under dagen. En fleecefodrad mössa till en bebis, där beställaren har velat ha en baggymodell och vi kom överens som att att ha yttertyget lite längre än fodret eftersom fleecen är lite för styv för att vara riktigt bra i baggymössor.

Beställda och skickade nappband, förutom det nedersta som finns kvar för 45 kr inkl porto
Dom är som smågodis när man kombinerar dom olika materialen, så kul att hitta på egna kombinationer. Kika in i fliken som heter JUVLIGas tyger för att hitta dom olika banden, ringarna och clipsen!