lördag 9 april 2011

Tights, mössor och Gyntherklänning

Som sagt lite sytt. Två par tights i st 128 cl. Retligt nog så har dom vridit sig i benen fast jag har försökt rätta till mönstret. Troligen har jag lyckats lägga mönstret snett på tyget. Dom brukar bli raka men inte den här gången..

Några mössor sydda. 2 av dom till beställda, en tredje en present till storasyster i samma familj. De övriga är till mina barn. Dom har valt tyg själva och lilla L ville prompt ha aporna.. =o))

Klänningen är sydd ur Gyntherboken. Storlek 3 år så den passar till min 6 åring.. ;o)) Något förlängd dock. Tyget är ett 70-talspåslakan som har figurerat i bloggen tidigare och kommer sen igen.

Tyger från Calletex(blommiga tights), Kameleont design, Znok design och JNY design(mössor), snedslå från Bibbi, knappar på klänningen ur svärmors gömmor.

fredag 1 april 2011

Grå Spirea i velour äntligen klar



Ja, det tog ju bara typ 8 månader att få denna klar... Ehh...ja, jag skulle ha sytt den förra sommaren då jag köpte tyget från JNY. Men det blev inte av förrän härom veckan att jag klippte ut delarna och sydde klart den gjorde jag i helgen. Den är redan använd på jobbet i ett par dagar Jag gillar den så mycket att jag egentligen vill använda den varje dag. =o)
Jag är inte så mycket för falsk blygsamhet, men måste våga erkänna att man gillar det man gör. Eller erkänna att man inte gillar det man gör.. ;o)

Hur som helst.. Det är mitt eget mönster (Spirea) som är ganska figurnära och sen smockat för att formerna ska synas på rätt ställe. Den sitter tyvärr inte lika bra på dockan så hon har fått lite hjälp på traven i form av en vadderad bh för att klänningen ska visas sig från sin lite bättre sida. En dag får jag nog ta en livebild.. =o)

Velouren från JNY är så tjock att detta är en superklänning att ha på höst och vinter med en liten scarf eller en sjal runt halsen då den är rätt öppen. Den har fått hellånga ganska vida ärmar som är mycket snyggare IRL än hängande på dockan.